Blog


Az ünnepek sajnos azzal is járnak, hogy az ember az édességek fogyasztásában sem szívesen fogja vissza magát – hát még, ha gyerek! De lássuk, milyen egészséges és csalogató húsvéti...Az ünnepek kétségtelenül nagy élményt jelentenek a kicsiknek, hiszen nemcsak csokitojásokkal örvendeztetjük meg őket, de ilyenkor jöhetnek az érdekes, mulatságos közös húsvéti játékok...Nincs kedvünk vagy lehetőségünk túl sokat időzni a díszítéssel? Esetleg ötletet nem találunk arra, hogyan készíthetnénk valami egyszerű, de mutatós dekorációt húsvétra? Örvendeztessük meg...Elmaradhatatlan az ünnepi asztalról az illatos, roppanós héjú, belül omlósan finom fonott húsvéti kalács. Ha magunk készítjük azt, szükségünk lesz hozzá a legjobb receptre!

Hogyan készül a...A húsvéti ünnep elmaradhatatlan alakja a nyuszi. Ma már bele sem gondolunk, miért, kirakjuk az asztalra, ajtóra a nyúl alakú dekorációt és csokinyuszit teszünk az ajándékkosárba. De vajon honnan...Húsvét környékén hihetetlen szokások éltek, melyek egy részével még ma is találkozhatunk.

Hazánkban ráadásul sok olyan hagyomány van, ami sehol máshol a világon. Hogy mi miért alakult ki? Miért...Jézus születése mellett az egyik leglényegesebb egyházi ünnep hazánkban a húsvét: annak az ideje, amikor a Megváltó feltámad. De vajon mi mit jelent a húsvéti szokások közül és honnan...A kedvesük meglocsolásáért kapott húsvéti tojás szerelmi ajándék volt a legényeknek, ezért vigyáztak rá, szakítás esetén azonban összetörték vagy megették – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató...Húsvéti dekorációk esetében egészen rendhagyó ötleteink is lehetnek – egy modern otthonba egyébként is nyugodtan jöhetnek a merészebb kreációk vagy praktikus díszítések. Lássuk közülük...Karácsony után Húsvét az év második legnagyobb ünnepe. Bár ez az időszak a megtisztulás és a megújulás időszaka kellene legyen, sokan nem tartjuk a mértéket.

Ahhoz, hogy ne hajtsuk túl...Bosszantöpp és más furcsaságok, avagy újabb meglepetés a húsvéti levél mellé!

Ajándékot keresel gyermekeid számára? Jön a Télapó, jön a Karácsony és jön Bosszantöpp, aki biztosan érdekelni...Sokszor gondban vagyunk, hogy milyen ajándékkal lepjük meg gyermekeinket húsvét alkalmával. Vannak, akik csak apró ajándékokat rejtenek el a kertben a fűben, vagy bokor aljába, és vannak akik...Anya, miért festünk tojást húsvétkor? És mit keres a nyuszi egy fészekben? Jobb előre felkészülni ezekre és az ezekhez hasonló kérdésekre. Készítettünk egy kis összefoglalót a húsvéti...A tojásfestés kétségtelenül a lurkók számára a legérdekesebb – és az ünnep egyik leginkább várt elfoglaltsága. Igen ám, de miféle tojásokat kreáljunk velük együtt, miben tudnak segíteni...Igazi levél Mikulás legjobb barátjától, a Húsvéti nyuszitól!

Közeleg a húsvét, mi más tehetné ilyenkor boldogabbá gyermekedet mint egy személyesen neki címzett levél,...A gyerekek már nagyon várják a húsvéti nyuszit, ezért ilyenkor nagyon könnyű őket bevonni mindenféle alkotásba, amelyben helyet kapnak a tojások, vagy a nyulacskák. Szívesen vágnak, ragasztanak,...Réges-régen Mexikóban élt a legenda, miszerint egy kicsi parasztlány szerette volna megajándékozni a kis Jézust karácsonykor, az éjféli misén. Szegény kis parasztlánynak nem volt...Mindegy hogyan nevezzük a Mikulást, lényeg, hogy csokiból legyen!

A gyerekek hamar megtanulják, hogy december 6-án jön a Télapó a rénszarvasok húzta szánján, és megajándékoz...